LOS TV

Her kommenterer LOS aktuelle temaer og emner, der er til debat. Vi vil også præsentere eksempler på såvel bestyrelsens som medlemmernes virkelighed og arbejde.

 

Unges fortællinger om natten

To unge anbragte fra Startskuddet fortæller åbent om de mange tanker der presser sig på i natten.

SE FILMENE

Hvad er LOS - på under 2 minutter

Kort præsentation af foreningen

 

Med egne ord

Louise var med sit eget udtryk en "eksplosiv landmine", men på bostedet Egholt blev hun healet ved bl.a. at tage ansvar for den forældreløse kalv Mathilde. Hun er blogger på Outsideren og ambassadør for "En af os" kampagnen.

 

Tornsbjerggård

LOS ønsker at sætte fokus på den store diversitet blandt medlemmerne. Det gør vi ved at lave små korte portrætfilm og interviews.

 

Ungdomscentret Gjeddesgård

LOS ønsker at sætte fokus på den store diversitet blandt medlemmerne. Det gør vi ved at lave små korte portrætfilm og interviews.

 

Skovly

LOS ønsker at sætte fokus på den store diversitet blandt medlemmerne. Det gør vi ved at lave små korte portrætfilm og interviews.

 

Værkstedsskolen Ørnehøj

LOS ønsker at sætte fokus på den store diversitet blandt medlemmerne. Det gør vi ved at lave små korte portrætfilm og interviews.

 

Interview - Karen Ellemann

Interview med social- og indenrigsminister Karen Ellemann om efterværn. Jeg er tilhænger af, at vi husker, at vi arbejder med mennesker, og ikke med systemer..

 

LOS undersøgelse - Socialtilsynets afgørelser

En advokatundersøgelse om Socialtilsynenes afgørelser siden 1. januar 2014 er fremlagt på LOS-konferencen på Christiansborg den 22. september 2015. Om undersøgelsen, dens resultater og den debat, den affødte.

 

Politisk debat om efterværn

I LOS-konferencen 22. september 2015 på Christiansborg deltog bl.a. en række politikere. Og den politiske debat på konferencen handlede ikke mindst om brugen af efterværn.

 

Social- og Indenrigsminister Karen Ellemanns oplæg på LOS' Christiansborg konference

Anbringelsesreformen, Barnets Reform, Tilsynsreformen, hvor er vi, og hvad nu?

 

Michael Graatang direktør i LOS

Michael Graatang tiltrådte 1. maj 2015 som direktør i LOS. Her fortæller han om sin baggrund, sine refleksioner og om sine holdninger til arbejdet i LOS

 

LOS på Folkemødet 2015

LOS deltog aktivt på Folkemødet 2015 på Bornholm - ved en række af de ca. 2000 forskellige arrangementer var LOS-direktøren Michael Graatang indleder og debattør.

 

LOS Aktuelt Marts 2015

Der er overvejende tilfredshed med den ny Tilsynsreform, viser en undersøgelse som LOS har foretaget blandt sine medlemmer. Men der er også problemer. Bl.a. kniber det med den rådgivning, som lovgivningen også siger skal være til stede.

 

LOS Aktuelt November 2014

Det er dokumenteret at et effektivt efterværn gavner børn og unge, som har været anbragt uden for hjemmet. Tre unge fortæller, hvad et godt efterværn har betydet for dem.

 

LOS Aktuelt Juli 2014

Socialminister Manu Sareen om de private sociale tilbud, om nødvendigheden af at benytte sig af sin ytringsfrihed og om udbud på det sociale område.

 

LOS Aktuelt Maj 2014

John Anderskou er ny formand i LOS - De private sociale tilbud. I dette interview fortæller han om nogle af de mærkesager, han vil arbejde for i LOS

 

LOS Aktuelt April 2014

Geert Jørgensen, direktør i LOS, om elendig journalistik og manglende kildekritik i medierne. Vi skal ikke finde os i alt fra medierne..

 

LOS Aktuelt December 2013

Direktør i LOS, Geert Jørgensen, gør efter en række dialogmøder med medlemmerne af LOS status over Tilsynsreformen, der træder i kraft 1. januar 2014.

 

LOS Aktuelt December 2013

Reportage fra et af efterårets dialogmøder i LOS - fra "Søhuset" i Hørsholm. Mødets tema er "De nye socialtilsyn - form og indhold.

 

LOS Aktuelt September 2013

På den private Karlslunde Dagskole har inklusionsdebatten indtil nu resulteret i flere elever. Men skolens leder, Michael Madsen, mener, at inklusionstanken også betyder, at der er børn, som har behov for det, som ikke får de rigtige skoletilbud.

 

LOS Aktuelt September 2013

Fjordskolen er et privat, socialpædagogisk tilbud, som tilbyder undervisning til børn i den skolepligtige alder, som ikke kan indgå eller modtage undervisning i et normalt skolemiljø. Skolens stifter og ejer, Ingvald á Kamarinum, argumenterer her for, hvorfor den aktuelle inklusionsdebat er til skade for mange af netop disse børn.

 

LOS Aktuelt September 2013

Sagen mod 12 medarbejdere ved opholdsstedet Solhaven startede ved retten i Aalborg 2. september 2013. Anklagerne om bl.a. mishandling af unge har sat fokus på magtanvendelsesbegrebet. Men magtanvendelse må aldrig resultere i vold, fastslår direktør i LOS, Geert Jørgensen.

 

LOS Aktuelt Juli 2013

Portræt på Claus Hansen, pædagog på Opholdsstedet Pondus i Sunds ved Herning.

 

LOS Aktuelt April 2013

Geert Jørgensen, direktør i LOS, om aktuelle emner og udfordringer for LOS og medlemmerne af LOS i foråret 2013.

 

Ny børneombudsmand:

Mange af vores sager handler om anbragte børn.

Efter fire måneder i stolen har den nye børneombudsmand allerede haft 100 sager, heraf rigtig mange, der handler om tvangsanbragte børn.

"Det kommer de også til at handle om i fremtiden" siger han i dette interview, "En stor del af vores virksomhed er at tage ud og besøge de institutioner, hvor de sværest stillede børn opholder sig. Men vores opgave er ikke at fungere som Den Spanske Inkvisition eller at komme efter de ansatte med bål og brand."

 

22. februar 2013

Søren Lærke er pædagog på det private opholdssted med intern skole, Æblegården på Fyn. I dette portræt fortæller han om sin hverdag som pædagog for 8 anbragte børn.

5. februar 2013

Annemette Voss er pædagog på det private opholdssted Strandager i Skibby. I dette portræt fortæller hun om sit arbejde, sin hverdag og sine visioner som pædagog for seks anbragte børn.

 

22. januar 2013

René Jensen er uddannet på Odense Seminarium og er lærer på det private opholdssted med intern skole, Æblegården på Fyn. I dette portræt fortæller han om sin hverdag som lærer for 8 anbragte børn.

 

4. december 2012

Præsentation af bestyrelsen i LOS og interviews om nogle af de emner, som bestyrelsen beskæftiger sig med.

11. oktober 2012

Interview med direktør i LOS, Geert Jørgensen, i forbindelse med socialminister Karen Hækkerups forslag til en tilsynsreform.