Anbefalinger: Forberedt på kriser

Beredskabsstyrelsen udsendte for nyligt en række anbefalinger til, hvordan man som borger skal forberede sig på kriser. LOS anbefaler, at man som børne- og ungehjem eller botilbud lever op til de af myndighedernes anbefalinger til borgere, der vedrører mad og drikke. I løbet af efteråret udarbejdes specifikke anbefalinger til blandt andet sociale tilbud.

26. juni 2024

Af LOS

Beredskabsstyrelsen kom den 15. juni 2024 med en række anbefalinger til, hvordan man skal forberede sig på kriser.

Anbefalingerne er rettet mod borgere og kan ses her: Forberedt på kriser

LOS er i dialog med Beredskabsstyrelsen og vil i efteråret 2024 blive involveret i udvikling af materiale og anbefalinger til blandt andet sociale tilbud.

LOS anbefaler

Indtil myndighederne kommer med konkrete anbefalinger til børne- og ungehjem samt botilbud, er det LOS’ anbefaling, at man som børne- og ungehjem eller botilbud sikrer, at man kan overholde myndighedernes anbefalinger til borgerne, herunder, at man sikrer mad og vand til tre dage.

Der er ikke tale om en akut krise

Beredskabsstyrelsen har i dialogen med LOS pointeret, at der for nærværende alene er tale om anbefalinger til borgere, der skal sikre, at myndighederne i tilfælde af en krise kan prioritere ressourcer til de mest sårbare i samfundet, ligesom det pointeres, at der ikke er en akut krise.

LOS opdaterer så snart, der er nyt fra myndighederne.