I-Power – Sundhedspilotprojekt for unge

LOS, FitforKids og FC Midtjylland går med ”I-Power”-projektet sammen om at fremme lighed i sundhed blandt anbragte børn og unge på opholdssteder i Danmark. Projektet løber fra 2022-2025.

I Danmark er der stor ulighed i sundhed. Ikke mindst når det gælder anbragte børn. Sammenlignet med deres jævnaldrende, har anbragte børn flere helbredsproblemer og flere psykosociale og emotionelle udfordringer, som forfølger dem ind i voksenlivet, med konsekvenser for både livskvalitet og arbejdsdygtighed.

Derfor går LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud, fodboldklubben FC Midtjylland og FitforKids nu sammen om indsatsen ”Ipower”, som har til formål at støtte anbragte børn og unge 7-23 år gennem forebyggende indsatser, der kan bidrage til deres mentale og fysiske sundhed. Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Digital sundhedsplatform, coaching og træningsvideoer med FCM-spillere

Fit for Kids, der arbejder forskningsbaseret på et videnskabeligt dokumenteret grundlag med behandling og forebyggelse af børneovervægt i socialt udsatte børnefamilier, vil i tæt dialog med LOS’ medlemmer, udvikle en sundhedstilbud, der kan tilpasses de unges dagligdag på opholdsstederne.

Med IPower-programmet vil I kunne tilbyde jeres børn og unge et videnskabeligt funderet motivationsprogram, der med pædagogiske letforståelige materialer forklarer, hvad motivation er og hjælper børnene med at forstå og sætte ord på egne indre konflikter. IPOWER’s formål er at give nemme hverdagsredskaber og mentale værktøjer til at tænke selvstyrkende, og at lære børn og unge at tænde de følelsesmotorer, der giver mod til at sætte mål og energi til at føre dem ud i livet.

Sundhedstilbuddet vil bestå af:

  • Adgang for alle børn/ unge og pædagoger på jeres opholdssted til den digitale IPOWER platform med sjove træningsprogrammer, tips til aktiviteter, lækre opskrifter og målsætningsmodul. Her vil blandt andet fodboldspillere fra FC Midtjyllands førstehold inspirere de unge med et digitalt træningsunivers.
  • Fri personlig coaching for jeres børn og unge ved certificerede IPOWER coaches
  • Kvartalsbesøg af IPOWER træningsinstruktører og livsstilscoaches på jeres opholdssted
  • 2-dages internatuddannelse i ”IPOWER MY LIFE” programmet til to af jeres pædagoger
  • Forankring af sundhedstiltag på de sociale tilbud i form af sparring med ledere og personale, således at indsatsen forankres 180 grader i de unges dagligdag

Tidslinje og praktisk om projektet

Pilotprojektet løber fra 2022 og frem til sommeren 2025. I tiden frem til april 2024 vil FitforKids via samtaler med ledere, pædagoger og unge på sociale tilbud tilrettelægge det bedst mulige forløb for de unge. Og fra april 2024 forventer FitforKids at kunne onboarde de unge i programmet.

I piloten får ca. 175 børn og unge fra forskellige opholdssteder rundt om i hele Danmark mulighed for at være med. Det er naturligvis frivilligt for de anbragte børn og unge, om de har lyst til at tilmelde sig projektet.

Honorar til dækning af ressourceforbrug: Når I tilmelder jer I POWER-programmet får I et honorar på kr. 25.000,-. Samtidig deltager jeres opholdssted i konkurrencen om fitnessudstyr for kr. 10.000,-

Vil du vide mere om I-Power og med ombord i projektet?

Alle sociale tilbud i LOS, som har børn og unge som målgruppe, har mulighed for at ansøge om at være med i projektet.

Hvis du er interesseret i at tilknytte dit sociale tilbud til projektet og gerne vil vide mere om projektet, så tøv ikke med at kontakte Ditte Gybel fra FitforKids på tlf.: 70 70 29 20.