Støttefond og Socialpris

LOS har en "støttefond", hvor anbragte og tidligere anbragte hos organisationens medlemmer kan ansøge om økonomisk støtte.

LOS’ Støttefond

LOS modtager hvert år, som medlem af Børnesagens Fællesråd, en andel af de kollektmidler, der indsamles op til jul. Endvidere modtager LOS hvert år et beløb fra OK Olie. Disse penge anvendes som støtte til enkeltpersoner, der bor på en LOS medlemsvirksomhed, eller som er på vej til at fraflytte en LOS medlemsvirksomhed. Støtten gives kun på cpr-numre til enkeltpersoner til udgifter, som de pågældende ikke kan få dækket andre steder. Derudover modtager LOS støtte fra Topdanmark.

Før du søger, skal du:

  • Have søgt om tilskud hos kommunen
  • Have boet eller bo på et socialt tilbud, som er medlem af LOS
  • Have tjekket op på, om du har søgt tidligere
  • Have sparet det resterende beløb op. Fx er vores maksimum tilskud 5.000 kr. Hvis du søger til et kørekort, som koster 13.000 kr, skal du kunne bevise, at du selv har sparet de sidste 8.000 kr op

Ansøgningsskema

Bliver din ansøgning godkendt til støtte, skal du blot gøre følgende:

  • Betal din tandlæge, køb din cykel eller book din ferie (hvad du nu søger penge til)
  • Tag et billede af kvitteringen og send sammen med dit konto nummer til e-mail: sikkerpost@los.dk
  • Du modtager pengene på din konto inden for 3 dage
  • Send os gerne et billede af dig selv med dit nye køb 🙂

LOS Socialpris

Medlemsvirksomhederne hos LOS fortjener anerkendelse for kvaliteten i det enorme socialpædagogiske arbejde, der bliver udført hver dag. Derfor valgte LOS’ bestyrelse i 2018 at indstifte “LOS Socialpris”. En pris, der gives som en anerkendelse og påskønnelse af en ekstraordinær indsats, et projekt, en tilgang, en person m.m., der har gjort en forskel for udsatte og sårbare børn, unge og voksne i Danmark, eller for det specialiserede område generelt. Som brancheorganisation er det LOS’ opgave at gå forrest og insistere på professionalisme, kvalitet og engagement i de sociale tilbud. Både ved at udvikle og styrke de sociale tilbud, men også ved at synliggøre og hædre dem, der lykkedes med en særlig indsats, som hjælper udsatte mennesker videre.

LOS Socialpris 2019 blev uddelt på LOS Landsmøde den 25.-26. marts 2019. Modtager af LOS’ Socialpris 2019 blev Specialskolen Bramsnæsvig. 

Ønsker du mere information om LOS Socialpris

-