LOS lancerer julekampagne med Thomas Buttenschøn: ”Børn på børnehjem har fortjent lidt ekstra omsorg i juletiden”

6. november 2023

Af Mads Emil Aagaard
Politisk kommunikatør i LOS

Landsorganisationen for sociale tilbud (LOS) har netop lanceret en indsamlingskampagne, der løber frem til jul. Donationerne skal gå til de børn, unge og voksne, der bor hos LOS’ medlemmer, i form af julegaver. LOS’ medlemmer er særligt opholdssteder og botilbud, hvor der bor anbragte børn og unge samt voksne med handicap.

Direktør Mads Roke Clausen udtaler om julekampagnen:

”Jeg har i mange år været med til at indsamle og uddele julehjælp og set, hvor meget det betyder for de familier, hvor pengene er få. Da jeg startede i LOS, stod det dog hurtigt klart for mig, at beboerne på sociale tilbud har været overset i mange juleindsamlingskampagner. Det gælder f.eks. de 4000 anbragte børn, der af forskellige grunde ikke kan bo hjemme hos deres forældre, men i stedet bor på børnehjem, og som kan have det svært i juletiden. Vi håber, at danskerne vil være med til at give de børn og andre beboere på sociale tilbud lidt ekstra omsorg med en donation til en julegave. Det har de fortjent.”

På LOS’ medlemmers opholdssteder og botilbud får børn i udsatte positioner hver dag hjælp af højt kvalificerede medarbejdere, som skaber trygge rammer og gør stedet til et rigtigt hjem. Alligevel kan julen være en svær tid, når man bor på børnehjem. For julen er en tid, hvor familier samles, og derfor kan man godt føle sig ensom, når man ikke skal tilbringe julen med sine forældre.

Thomas Buttenschøn er ansigt på kampagnen, der ud over at samle penge ind til julegaver også skal formidle viden om de børn, der bor på opholdssteder, og voksne i udsatte positioner, der bor på et botilbud. Han fortæller om baggrunden for sin deltagelse i kampagnen:

”Jeg synes, det er enormt vigtigt, at børn får omsorg. Og jeg synes, det er vigtigt, at børn kan mærke, at der findes kærlighed. I virkeligheden tror jeg, det handler om, at de får noget selvværd. Det, tror jeg, er meget vigtigere end selvtillid. Så derfor vil jeg vildt gerne støtte op, fordi jeg bare synes, det er vigtigt, at børn får omsorg.”

Kampagnen kommer til at køre på de sociale medier, hvor danskerne kan give støtte til julegaver med donationer på hhv. 200 kr., 250 kr. og 500 kr.. Julegaven er på 500 kr. pr. beboer, og opholdsstedet eller botilbuddet får alene penge til at købe gaven.

Læs mere her.

For flere oplysninger

Mads Emil Aagaard

Politisk kommunikatør -

4888 0204