Ny, stor handicapaftale med tydelige aftryk fra LOS

I går præsenterede socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil en ny og omfattende rammeaftale for handicapområdet på et pressemøde i Socialministeriet.

3. maj 2024

Af LOS

LOS har som en del af partnerskabet “Sammen om handicap” siddet med ved bordet, mens aftalen har fundet sin form, og vi har i den forbindelse sat tydelige aftryk på den politiske aftale, som blev indgået af regeringen samt De Radikale, Konservative og Liberal Alliance.

Konkret har LOS kæmpet for at sikre fokus på kvalitet, faglighed og øget økonomisk gennemsigtighed på tværs af de forskellige ejerformer på socialområdet. Derudover har vi bl.a. været med til at sætte forråelse, ledelse og etik på dagsordenen. Faktisk er der blandt aftalens 25 punkter et initiativ om etiske retningslinjer, der er direkte inspireret af LOS’ etiske forventningskatalog.

At vi har siddet med ved bordet, betyder ikke, at det er alt i aftalen, vi er enige i. Eksempelvis er vi bekymrede for, om økonomiaftalen mellem regeringen og KL kommer til at spænde ben for aftalen. Men vi mener, at det er bedre at søge indflydelsen end at stå udenfor. Og ved at sidde med ved bordet i Sammen om Handicap, når de 25 initiativer skal udfoldes, kan vi være med til at forme social- og handicappolitikken fremadrettet med vores viden om den konkrete virkelighed på de sociale tilbud til gavn for de mennesker, vi skal hjælpe på socialområdet  og naturligvis til gavn for alle medlemmer i LOS.

På tirsdag vil vi afholde et Teams-møde fra 08.15-08.45. Her vil vi uddybe vores syn på aftalen, og hvorfor vi bakker op om den. Medlemmer af LOS kan tilmelde sig her: Derfor bakker LOS op om ny handicapaftale