Tema

Opholdssteder lejer ejendomme af egen ledelse: Risiko for misbrug af offentlige midler

DR har været optaget af misbrug af offentlige midler, når bo-og opholdstilbud lejer bygninger af egen ledelse. Et halvt års graverarbejde i området og i en række medlemsvirksomheder resulterede i december 2018 i et nyhedsindslag i DR samt et interview i P1 morgen. LOS deltog og udtalte sig på vegne af branchen omkring området. Hør Michael Graatang give sit besyv med i debatten i P1 morgen.

 

Det giver god mening at eje sit eget boligselskab og leje ud til virksomheden på markedsvilkår. Således adskilles hvad der går til borgene og bygningerne, og desuden er det stort set umuligt at finde egnede boliger, som nogen vil finansiere.

Mange af branchens virksomheder har selv finansieret og stillet egen økonomi til rådighed. Som brancheorganisation er vi optaget af kvalitet, faglighed og professionalisme, og alle virksomheder konkurrerer på gældende markedsvilkår med priseffektive ydelser. Der skal være styr på økonomien. Ved fejl eller mangler, er det Socialtilsynets ansvar – og de har beføjelserne til at sanktionere.

 

 

Læs mere om debatten på DR’s hjemmeside