Sundhedspilotprojekt for unge

LOS, FitforKids og FC Midtjylland går med ”I-Power”-projektet sammen om at fremme lighed i sundhed blandt anbragte børn og unge på opholdssteder i Danmark

Børn og unge

31. maj 2022

Af LOS

I Danmark er der stor ulighed i sundhed. Ikke mindst når det gælder anbragte børn. Sammenlignet med deres jævnaldrende, har anbragte børn flere helbredsproblemer og flere psykosociale og emotionelle udfordringer, som forfølger dem ind i voksenlivet, med konsekvenser for både livskvalitet og arbejdsdygtighed.

Derfor går LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud, fodboldklubben FC Midtjylland og FitforKids nu sammen om indsatsen ”Ipower”, som har til formål at støtte anbragte børn og unge 7-23 år gennem forebyggende indsatser, der kan bidrage til deres mentale og fysiske sundhed. Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Digital sundhedsplatform, coaching og træningsvideoer med FCM-spillere

Fit for Kids, der gennem 14 år har arbejdet forskningsbaseret på et videnskabeligt dokumenteret grundlag med behandling og forebyggelse af børneovervægt i socialt udsatte børnefamilier, vil i tæt dialog med LOS’ medlemmer, udvikle en sundhedstilbud, der kan tilpasses de unges dagligdag på opholdsstederne. Sundhedstilbuddet vil bestå af:

  • en digital sundhedsplatform, med tilhørende kost-, trænings- og motivationsprogrammer, hvor blandt andet fodboldspillere fra FC Midtjyllands førstehold vil inspirere de unge med et digitalt træningsunivers
  • løbende 1:1 personlig vejledning for den enkelte unge, både online og fysiske møder
  • forankring af sundhedstiltag på de sociale tilbud i form af sparring med ledere og personale, således at indsatsen forankres 180 grader i de unges dagligdag

Tidslinje for projektet

Pilotprojektet løber frem til sommeren 2025. I tiden frem til april 2024 vil FitforKids via samtaler med ledere og unge på sociale tilbud tilrettelægge det bedst mulige forløb for de unge. Og fra april 2024 forventer FitforKids at kunne onboarde de unge i programmet.

I piloten får ca. 175 børn og unge fra forskellige opholdssteder rundt om i hele Danmark mulighed for at være med. Det er naturligvis frivilligt for de anbragte børn og unge, om de har lyst til at tilmelde sig projektet.

Vil du vide mere om I-Power?

Alle sociale tilbud i LOS, som har børn og unge som målgruppe, har mulighed for at ansøge om at være med i projektet. Hvis du gerne vil vide mere om projektet, så tøv ikke med at kontakte FitforKids:

Ring og hør mere – Ring til Ditte Gybel fra FitforKids på tlf.: 70 70 29 20 eller skriv til ditte@fitforkids.dk

Få besøg – af FitforKids på jeres opholdssted? Skriv til ditte@fitforkids.dk

 

Citater fra alle samarbejdspartnerne

LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud

”Sundhed er uløseligt forbundet med trivsel og livskvalitet, og på vores sociale tilbud er vi altid nysgerrige på, hvordan vi kan hjælpe vores børn og unge bedst muligt videre i livet. Derfor er vi glade for at være en del af dette ambitiøse pilotprojekt, hvor vi, sammen med FitforKids, FCM og personalet på opholdsstederne, forhåbentlig kan finde frem til den helt rigtige, helhedsorienterede tilgang, der kan være med til at inspirere børn og unge til en sundere vej i livet.

Mads Roke Clausen, Direktør i LOS

FitforKids

”I 14 år har vi i FitforKids arbejdet dedikeret på at give børn og unge de bedste værktøjer og den mest effektive støtte til at ændre livsstil. At få lov til at dele vores viden med LOS i samspil med FCM til fordel for anbragte børn og unge er så meningsfyldt og vigtigt for os. Vi er taknemmelige for Novo Nordisk Fondens fokus på denne udsatte gruppe i vores samfund, og glæder os til med I-Power og i forening med det pædagogiske personale på bostederne at skabe værdi og positiv forandring i så mange anbragte børne- og ungeliv.”

Pelle Plesner, Founder Fit for Kids

FC Midtjylland

”I FCM Samfund arbejder vi ud fra en mission om at hjælpe mennesker som har det svært, med at finde og forløse det talent som alle mennesker er i besiddelse af. Vi glæder os til at bidrage til at også anbragte børn og unge får denne mulighed.”

 Preben Rokkjær, Marketing- & supportdirektør FC Midtjylland

Novo Nordisk Fonden

”Novo Nordisk Fonden ønsker at fremme sundhed blandt børn og unge i udsatte positioner i Danmark. For at det kan lykkes, er det afgørende at kombinere viden på tværs af sektorer for at skabe de allerbedste metoder til at fremme sundheden for de børn, der har mest brug for det. Vi er derfor meget glade for at kunne støtte fire stærke projekter,”

Hanna Line Jakobsen, Senior Vice President, Social & Humanitarian, Novo Nordisk Fonden.