Få råd og hjælp til bestyrelsesarbejdet i LOS

Hos LOS er der rig mulighed for at få hjælp til bestyrelsesarbejdet. LOS holder både åbne kurser for bestyrelsesmedlemmer og kommer ud til den enkelte bestyrelse og holder temaarrangementer.

Børn og unge

21. januar 2021

Af

Anne Mette Andersen er juridisk konsulent i LOS og rådgiver bestyrelsesmedlemmer. Omkring halvdelen af alle henvendelser drejer sig om ledelsesmæssige spørgsmål. Det kan for eksempel være en bestyrelse, der henvender sig omkring opsigelse eller ansættelse af en leder.

Anne Mette Andersen er juridisk konsulent i LOS. Hun arbejder med at holde kurser for bestyrelsesmedlemmer i bestyrelsesarbejde.

7 gode råd fra LOS til bestyrelsesmedlemmer

1. Gå til arbejdet med interesse.

2. Bestyrelsesarbejde er mere end et møde 3-4 gange om året. Du skal forberede dig/sætte dig ind i tingene.

3. Skab en struktur for arbejdet, så man ved, hvad men skal mødes om ved for eksempel at have et årshjul. Brug ikke for meget tid på udenomssnak.

4. Tjek vedtægterne i forhold til hvilke kompetencer, der skal være repræsenteret i bestyrelsen og sørg for, at der er mangfoldighed i de faglige kompetencer

5. Mærk efter. Hvis ikke du har mere at give i bestyrelsen, er det på tide at trække sig.

6. Nye bestyrelsesmedlemmer skal klædes ordentligt på til arbejdet

7. Lav en evaluering af bestyrelsesarbejdet en gang om året

Du kan finde bestyrelseskurser på https://los.nemtilmeld.dk/ og kontakte Anne Mette på email, hvis du har spørgsmål på amba@los.dk

Uddrag fra Gi LOS december 2020, som kan læses HER