Privatlivspolitik

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig.

LOS’ Privatlivspolitik

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når medlemsvirksomheden meldes ind i LOS, og når du benytter LOS’ website, så indsamler og behandler vi en række af sådanne informationer. Det sker fx ved alm. tilgang af indhold, hvis du fx tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på. I det omfang, du selv giver eksplicit samtykke hertil, og selv indtaster informationerne, behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse mv. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af medlemskab.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Vi har i vores fortegnelsesdokument beskrevet retningslinjer for opbevaring af personlige oplysninger ved LOS.

Formål
Vi anvender oplysningerne til at optimere vores services og indhold, samt kunne levere de services, du har efterspurgt, som fx at fremsende et nyhedsbrev.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, det er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes. Oplysningerne herom findes i LOS’ fortegnelsesdokument, som forefindes på LOS’ server. I relation til elektronisk markedsføring opbevares dine oplysninger maksimalt i en periode på 12 måneder, efter vi senest har benyttet disse, med mindre de slettes efter anmodning.

Videregivelse af oplysninger
Data om dit brug af websitet m.v. videregives til tredjepart til kvalitetsforbedringer af brugerfladen. Vi benytter en række tredjeparter til opbevaring og behandling af de data, du oplyser i forbindelse med oprettelse af medlemskab, tilmelding til nyhedsbreve eller lign. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvendes til egne formål.

Faglighed – Professionalisme – Engagement
Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, såfremt du giver samtykke hertil. Vi anvender kun godkendte databehandlere i EU, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvendes til egne formål.

Til opbevaring og behandling af data bruger LOS

  • Globit A/S (medlemssystem)
  • ScanNet (Sharepoint og Office365)
  • DI-tele (Telefonsystem)
  • Advice (Hjemmesideleverandør)
  • Dan-løn (Lønsystem)
  • Zenegy (kørsel og arbejdstidsregistrering)
  • PFA Pension (Pension)
  • Azets (Bogholderi)
  • Birk IT (Sikker mail)
  • Headnet (Hjemmesideleverandør)
  • Nemtilmeld (Kursustilmelding)
  • Top Danmark (Forsikringsaftaler)
  • Trekroner revision
  • Merkur Bank
  • Sydbank
  • Østjysk bank
  • Spar Nord bank
  • Djursland bank
  • Vestjysk bank

Oplysningerne overføres ikke til lande uden for EU.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: sikkermail@los.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Sidst opdateret: 23. august 2018

For information om håndtering af LOS' privatlivspolitik

Laust Westtoft

Sekretariatschef -

5370 4847