LOS vil styrke visitationer

Akutpsykiatrien skal styrkes, og kommunerne skal have bedre grundlag for at visitere psykisk udsatte borgere. Det mener LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud, der vil indlede en drøftelse med KL, Socialtilsynet, Socialstyrelsen, FOA og DS.

Børn og unge

14. maj 2018

Af Michael Graatang

LOS vil invitere KL, Socialtilsynet, Socialstyrelsen, FOA, Dansk Socialrådgiverforening og andre relevante aktører til en arbejdsgruppe. Initiativet sker på baggrund af en tragisk sag fra Nordjylland, hvor en mand blev stukket ihjel af en psykisk syg mand, der boede på et botilbud. DR bringer i morgen tirsdag en dokumentar om sagen.

”Det er på alle måder er en tragisk sag, hvor jeg har tillid til, at de relevante myndigheder drager de konklusioner, som de mener, er korrekte. Men sagen bør give anledning til refleksion hos alle parter. Derfor vil vi inviterer alle parter til en arbejdsgruppe om, hvordan vi både kan styrke kommunernes visitation og akutpsykiatrien,” siger Michael Graatang og fortsætter: ”De sociale tilbud – både de private og offentlige – er fantastisk dygtige. De løfter en kæmpe opgave og tager sig af nogle borgere, der ofte har det meget svært. Men flere ansatte på botilbud oplever, at de ikke kan få indlagt beboere, når de skønner det nødvendigt. Det er alvorligt. Samtidig ser vi et behov for, at grundlaget for kommunernes visiteringer bliver styrket. Det er et fælles ansvar, som vi alle skal tage ansvar for at få løst,” siger Michael Graatang, der gerne ser, at gruppen også får deltagelse fra både kommunale og private botilbud…

Læs hele artiklen på denoffenlige.dk