METALLICA donerer penge til socialt tilbud i Herning

Metallica donerer altid nogle af deres billetindtægter til velgørenhed og har oprettet deres egen velgørende organisation All within my hands. Ofte går pengene til fødevarebanker, hjemløse og ungdomsproblemer. Denne gang er valget faldet på PotentialeHotellets store indsats for at få unge ud af hjemløshed.

9. juli 2019

Af Anja Dhyrbye
Kommunikationschef

Det verdenskendte rockband Metallica har valgt at støtte Herningvirksomheden PotentialeHotellets indsats med at få unge ud af hjemløshed. PotentialeHotellet åbnede i juni 2016 – men startede som en drøm i 2011. Drømmen var og er at skabe et tilbud til unge hjemløse, der differentierer sig fra det, der ellers findes. Målet er at hjælpe beboerne videre i egen bolig eller i det rette botilbud ved at skabe en meningsfuld hverdag baseret på gensidig anerkendelse og på at støtte beboernes personlige livsmål. I dag er drømmen ikke alene gået i opfyldelse men møder også anerkendelse fra et af verdens største rockbands velgørenhedsorganisation.

På torsdag spiller Metallica i parken, og inden koncertstart mødes PotentialeHotellets forstander og værkstedsansvarlige med medlemmerne i Metallica backstage til en snak om PotentialetHotellets kamp for unge hjemløse og til overrækkelse af donationen, inden de bagefter er inviteret til at deltage i koncerten sammen med en af beboerne.

Danmarks største brancheorganisation for sociale tilbud glæder sig over, at Herning-virksomheden er med til at sætte fokus på vigtigheden af sociale indsatser overfor unge i udsatte og sårbare positioner. ”Vi ser igen og igen, at de ikke-offentlige sociale tilbud går forrest med stærke faglige og innovative sociale løsninger, hvor det enkelte menneske er i centrum. PotentialeHotellet tør og kan tænke fagligheden ud af boksen, og det er der brug for, når der arbejdes på det allermest specialiserede område med udsatte og sårbare borgere. Det har en uvurderlig betydning, at et verdenskendt band anerkender og fremhæver PotentialeHotellets arbejde. I særdeleshed for potentialehotellets ansatte, beboere og pårørende, men også for det specialiserede socialområde generelt, da det er med til at sætte fokus på nødvendigheden af at tage et socialt ansvar for de udsatte og sårbare borgere i Danmark,” udtaler Politisk- og strategisk chef i LOS- Landsorganisationen for sociale tilbud Laust Westtoft.

Kontaktperson
Kommunikationschef Anja Dhyrbye: tlf. 5050 7917, ad@los.dk

Talsperson PotentialeHotellet
Forstander Sisse Fjord Nielsen: tlf. 4063 0640

Talsperson LOS Landsorganisationen for sociale tilbud
Laust Westtoft: tlf. 5370 4847, lwe@los.dk