Videnscenter om handicap har brug for jeres hjælp

Videnscenter om handicap er ved at afdække viden om hvilken lovgivning og praksis i kommunalt regi, der skaber barrierer for, at mennesker med handicap kan deltage i idræts- og friluftsfællesskaber og -aktiviteter. I den sammenhæng efterlyser de både strukturelle og konkrete eksempler, som de kan bruge i deres videre arbejde. Hvis det er noget, I oplever, hører vi meget gerne om det.

Videnscenter om handicap oplever, at det er en stor udfordring for mennesker med handicap at kunne deltage i idræts- og bevægelsesfællesskaber grundet en række forskellige barrierer; bl.a. hvis det kræver et særligt hjælpemiddel – et såkaldt aktivitetshjælpemiddel. Det kan være sportskørestole, sportsproteser, særligt udstyr til at ro kajak, terrængående kørestole eller rollatorer til en tur i skoven med familien eller vandreklubben, framerunnere, tandemcykler, håndcykler og meget mere.

Derfor arbejder Videnscenter om handicap sammen med Parasport Danmark om at indsamle viden om, hvad der konkret skaber lovgivningsmæssige udfordringer i det kommunale landskab, set fra jeres perspektiv. Det kan både være udfordringer med lovgivningen i forhold til hjælpemidler og ordninger eller andet, hvor I oplever, det juridiske spænder ben for mennesker med handicaps deltagelse.

Hos videnscenteret er de både interesserede i konkrete eksempler og strukturelle udfordringer.

Hvis I ønsker at dele eksempler, så send en mail til los@los.dk med et par stikord om, hvad udfordringen indebærer inden den 1. december. Så leverer vi det videre til Videnscenter for handicap.