Tak for et fantastisk landsmøde

Årets landsmøde bød på et fyldigt og alsidigt program med alt fra politisk paneldebat, arbejdsgrupper om etiske dilemmaer og musikquiz. Derudover indtog også professor og forfatter Svend Brinkmann, advokat Mads Pramming, forfatter Glenn Bech og direktør og forfatter Christiane Vejlø scenen med oplæg, der hver især gav stof til eftertanke.

Nyt fra LOS

21. marts 2024

Af LOS

Landsmødet blev skudt i gang med en vigtig paneldebat om de store udfordringer, der kommer til at forme socialområdet i fremtiden. Panelet bestod af Camilla Fabricius, MF for Socialdemokratiet, Charlotte Broman Mølbæk, MF for SF – Socialistisk Folkeparti, Anne Marie Geisler Andersen, medlem af Esbjerg byråd for Radikale Venstre, Ditte Brøndum, næstformand for Dansk Socialrådgiverforening og direktør i LOS Mads Roke Clausen.

Derefter blev etiske dilemmaer diskuteret med stort engagement i arbejdsgrupper med afsæt i LOS’ etiske forventningskatalog, hvorefter første taler på scenen var Christiane Vejlø. Hun er en af Danmarks førende eksperter på forholdet mellem mennesker og teknologi og med afsæt i sin bog ”Argumenter for mennesker” gav hun sit bud på, hvad menneskets rolle bliver i en fremtid domineret af maskiner.

Forfatter Glenn Bech bød efterfølgende på en både bevægende og underholdende indflyvning til afsættet for hans bog ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”, der gør op med alle illusioner om lige muligheder.

Advokat Mads Pramming indledte tirsdagens program. Han har dedikeret sit advokatvirke til sociale sager, hvor borgere ikke har fået den erstatning, den hjælp eller førtidspension, som de havde krav, og på landsmødet fortalte han om bogen ”(U)lige for loven”, som han har skrevet i samarbejde med journalist og forfatter Birgitte Vestermark, der også var med på scenen.

Som perfekt afrunding af årets landsmøde var sidste mand på scenen professor og forfatter Svend Brinkmann, der delte sine tanker om det moderne menneskes liv, vores ret, vores pligt og tanker om det meningsfulde liv.

Tusind tak til jer alle, der deltog med stort engagement, masser af indspark og diskussioner. På gensyn næste år!